Μπορώ να επιστρέψω ένα προϊόν;

Ναι. Τι πρέπει όμως να προσέξω:

1) Να μην έχουν περάσει 14 ημέρες απο τη ημερομηνία αγοράς,
2) Το προϊόν να μην έχει χρησιμοποιηθεί ή ανοιχτεί.

Ποιά είναι η εγγύηση των προϊόντων;

Ως εγγύηση ορίζεται η χρονική διάρκεια που ορίζει ο κατασκευαστής στην εκάστοτε χώρα εισαγωγής. Για τα προϊόντα που δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και ευρωπαϊκής εισαγωγής ισχύουν οι γενικές προϋποθέσεις που ορίζει ο κατασκευαστής για τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης.


Σε περίπτωση που κάτι καταστεί ελαττωματικό, εάν δεν είναι υγιειονομικού ενδιαφέροντος και καλύπτεται ακόμα απο τη χρονική διάρκεια τότε ο καταναλωτής μπορεί να απευθυνθεί στη αντιπροσωπεία της χώρας του όπου ισχύει η Ευρωπαϊκή εγγύηση, εάν δεν υφίσταται η αντιπροσωπεία τότε αναλαμβάνουμε τη διαδικασία να ενημερώσουμε το αντίστοιχο κατάστημα για το οποίο έγινε η πώληση και αυτό οφείλει να μιλήσει με το προμηθευτή του για την αντικατάσταση ή επιδόρθωση του προβληματικού προϊόντος.

Σε περίπτωση που είναι υγιειονομικού ενδιαφέροντος και δεν έχει ανοιχτεί γίνεται επιστροφή χρημάτων. Σε περίπτωση που είναι άρωμα, έχει ανοιχτεί και υπάρχει αστοχία ή αλλοίωση το επιστρέφετε σε εμάς,  το ελέγχουμε και εμείς επι τόπου και αν διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχει αστοχία, επιστρέφετε όλο το ποσό σε εσάς.